Fòrum Estratègia Catalana Residu Zero

Els Fòrums que es realitzin volen visualitzar experiències pràctiques actuals, algunes d'elles de casa nostra, que tendeixen al "residu zero".

L'objectiu és acollir-les, adaptar-les i expandir-les, promovent alhora la innovació, el foment de nous productes i nous processos econòmics i socials, i una nova normativa que ho afavoreixi.

Els Fòrums volen també, definir i adoptar compromisos dels diferents sectors; empreses, ens locals, universitats i centres de recerca i coneixement, entitats, de la societat civil,..per avançar en col·laboració en aquesta direcció.

3r Fòrum Estratègia Catalana Residu Zero

imatge_3r_forum_ECRZ_19.11.2013

Al III Fòrum de l'Estratègia Catalana Residu Zero es presentarà, entre altres, el nou Pla General de gestió de residus i recursos de Catalunya 2013-2020 que està redactant l'Agència de Residus de Catalunya. És un marc oportú per debatre o formular noves idees en la mateixa direcció d'aquelles regions i ciutats del món que estan treballant per assolir l'objectiu "Residu i emissió Zero".

Us convidem a participar-hi des dels vostres municipis, empreses, universitats i entitats.

icon Programa III Fòrum ECRZ (164.94 kB)

Quan: Dimarts 19 de novembre, de 9.00 a 14.30h

On: UPC-Campus Nord, Edifici Vèrtex (Eusebi Güell, 6 - Barcelona)

icon Programa III Fòrum entitats ECRZ (170.91 kB)

Veure presentacions

Quan: Dissabte 9 de novembre, de 10.15 a a14.00h

On: Fàbrica del Sol (Passeig Salvat Papasseit, 1 - Barcelona)

Places limitades. Inscripció gratuïta, registreu-vos aquí.

II Fòrum ECRZ (4 de maig, 2012)

IMG_3299.1_200
logo_residu_0_p

Més de 200 persones de municipis, empreses, universitats, entitats i institucions es van trobar a la Casa del Mar dins del marc del II Fòrum de l'Estratègia Catalana Residu Zero -ECRZ-, amb la voluntat de desenvolupar processos de canvi de model de producció i de gestió de residus cap a un nou paradigma sobre noves bases ambientals, més generadores de treball, més estalviadores de materials i energia i que evitin la contaminació i les agressions al territori. 

Al matí es van celebrar les tres jornades simultànies de debats sectorials, organitzades per les quatre Xarxes i grups de treball Residu Zero (de municipis, universitats, entitats socials i empreses) on es van definir i traçar els objectius i full de ruta fins al proper Fòrum a l’any 2013. 

Llegeix més...

I Fòrum ECRZ (4 de març, 2011)

Un centenar de persones representants de diferents sectors de la societat catalana; del mon local, Associacions municipalistes, empreses, universitats i centres de recerca, entitats ecologistes i socials, el divendres 4 de març constitueixen amb molta il·lusió i energia el Fòrum Estratègia Catalana Residu Zero.

Llegeix més...

Estratègia Catalana Residu Zero

logo_residu_0_pEl Residu Zero: un objectiu, una direcció, un missatge, una eina de comunicació.

Vol impulsar una gestió preventiva i eficient dels recursos limitats i els residus, i la contaminació associada a tot el seu Cicle de vida

Vol impulsar una economia circular, de tancament dels cicles de matèria i energia, baixa en carboni.

Aquesta iniciativa és possible a la iniciativa i col·laboració intersectorial d'universitats com la UPC, la UB, l'ICTA-UAB, del món municipalista amb l'Associació de municipis RS porta a porta municipis del model Residu Mínim, entitats ecologistes i cíviques com GAIA, CAPS, la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, Ecologistes de Catalunya, CEPA...que hem estat treballant colze a colze en la Comissió promotora.