comerc verd 250

Al 2016 la Xarxa de Comerç Verd de Les Corts estava formada per 13 comerços i al 2017 aquesta xifra ha crescut fins els 22 establiments. Una de les principals raons d’aquest creixement és que al 2016 alguns comerços no cobraven les bosses de plàstic i enguany ja les cobra per complir amb la normativa que així ho estableix.

Veure aquí els 22 establiments.

Per tal de dur a terme un seguiment de la Xarxa de Comerç Verd creada l’any 2016 es van visitar tots els establiments que hi formaven part, amb la finalitat de comprovar que mantenen l’activitat i una oferta amb criteris de sostenibilitat. Les visites van servir també per actualitzar les dades d’alguns comerços, repartir nous adhesius als establiments que ho necessitessin i eliminar de la xarxa l’establiment que ha tancat (Món sec).


Es van detectar nous establiments que incorporen criteris de sostenibilitat i es van visitar tots aquells que, per la seva tipologia d’activitat comercial, es consideren susceptibles de ser reconeguts com a Comerç Verd.


A tots aquells establiments que compleixin amb els requisits fixats per Rezero se’ls va fer entrega d’un distintiu de Comerç Verd per facilitar la identificació per part de la ciutadania.

Incorporació dels comerços al Mapa Barcelona+Sostenible
A tots els comerços que formen la Xarxa de Comerç Verd de Les Corts, se’ls va oferir la possibilitat d’incorporar-los al Mapa Barcelona+Sostenible (www.bcnsostenible.cat). Aquells que van donar la seva autorització es van incorporar com a iniciatives sostenibles de la ciutat amb especificació dels criteris de consum responsable que segueixen, i van ser incorporats a l’itinerari de Comerç Verd de les Corts