Propostes legals

Propostes legals

Propostes legislatives Anar-hi
Estudis i dades

Estudis i dades

Publicacions

Publicacions

de la Fundació Anar-hi
Debats

Debats

Cicle de debats Anar-hi
  • 1

frpc_2010_presentacioLa Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable -Rezero- neix l'any 2005 com una entitat privada sense ànim de lucre i d'àmbit català. Ha estat impulsada per entitats ecologistes i cíviques del país amb el suport i la participació de sectors diversos de la societat civil, les administracions i el món empresarial. 

Volem canviar el model de producció i consum cap al Residu Zero, impulsant accions i polítiques transformadores de prevenció de residus treballant en xarxa amb tots els agents socials i econòmics.

Per aquest motiu cerquem informació i anàlisi, creem coneixement, el socialitzem, dissenyem campanyes innovadores, proposem plans i polítiques transformadores i proposem normatives per una millora en la prevenció de residus.

 
Hem creat i estem impulsant:
bag free
La campanya Catalunya Lliure de Bosses i el 3 de Juliol, Dia Internacional lliure de bosses de plàstic.

comerc verd blanc
La Xarxa de Comerços Respectuosos amb el Medi Ambient, o Comerç Verd de tot el territori català.

nativo online
El projecte Pont Alimentari pretén incidir en la reducció del malbaratament a través d’una campanya d’educació ambiental basada en els valors de la solidaritat i l’aprofitament dels recursos naturals. Ho estem fent conjuntament amb el Banc de Recursos.

DSEMBRUTA
La campanya Desembruta, converteix els residus en recursos, pretén detectar les zones més afectades del territori i ajudar a invertir la tendència actual de creixement dels residus, disminuir l'abocament il•legal i l'abandonament de residus, fomentant de forma eficaç la reducció de residus, la reutilització i el reciclatge.
 
 
Impulsem:
ecrz
L’Estratègia Catalana Residu Zero és una xarxa a nivell de Catalunya que proposa línies per avançar cap a polítiques cap al Residu Zero.

logo retorna1
Hem impulsat la creació de la plataforma Retorna, que agrupa a 20 entitats que ens hem agrupat per aconseguir el Sistema de Dipòsit i Retorn d'Envasos de Begudes.

 

Som membres de:
Mapa Barcelona + sostenible
L’Agenda 21 Local, a Barcelona, es concreta en el programa Barcelona+Sostenible. El marc de referència per al període 2012-2022 consensuat per prop de 800 organitzacions de la ciutat és el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat.

ACR+
Es una red internacional de ciudades y regiones que comparten el objetivo de promover el consumo responsable de recursos y la gestión sostenible de residuos urbanos a través de la prevención en el origen, reutilización y reciclaje.